Ruispuolukkapuuro

Pikainen ruispuolukkapuuro mikrossa

(kaksi annosta)

-          4 dl vettä (kylmää)

-          1 dl soseutettua (sokeroitua) puolukkaa

-          ¼  -  ½ dl sokeria

-          ripaus suolaa

-          1 dl ruisjauhoja

Mittaa vesi, puolukkasose, sokeri ja suola  mikrouunin kestävään kulhoon,  lisää jauhot hyvin vatkaten sekaan. Astian reunoille tulee jäädä kuohumisvaraa vähintään kolme senttiä. Sokerin määrä riippuu puolukkasoseen makeudesta.

Kuumenna seosta mikrossa mikrokupu päällä) 600 W:n teholla kuusi minuuttia, sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.

Alenna teho haudutusasentoon, noin 180 W (yleensä sulatusteho), ja jatka kypsentämistä kuusi minuuttia, sekoita pari kertaa välillä.

Anna puuron jäähtyä ennen tarjoilua. Puuro on hyvää hiukan lämpimänä kylmän maidon kanssa.