Liisan Homejuusto-lohipiiranen

100gr juustoraastetta

100gr voita tai margariinia sulatettuna

100gr vehnäjauhoja

- taputtele vuuan pohjalle

- paista pohjaa hetki 200 astetta kunnes hiukan ruskistuu

täyte

200gr lämminsavulohi viipaleita

150gr purjoa 

150gr homejuustomurua

2 munaa

2,5dl ruokakermaa

tilliä

kumoa täyte pohjan päälle ja jatka paistamista 25-30min

Heippa kaikille, olen väsännyt tätä piirakkaa ehkä satojakin kertoja! Digikerholaisten toiveesta sovimme että lisätään Senioreiden nettisivulle palsta näille Senioreiden Sörsseleille!




Mutakakku Pirjon  mukaan

Mutakakkua ja vaniljajäätelöä

-          3 munaa 3 dl sokeria vaahdota kevyesti

-          150 g voita tai margariinia  sulata, jäähdytä vähän, lisää edelliseen, sekoita

-          3,5 dl vehnäjauhoja

-          1 dl kaakaojauhetta

-          3 tl vaniljasokeria

-          pienen pieni ripaus suolaa yhdistä kuivat aineet ja lisää edelliseen, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa 24 cm vuoka leivinpaperilla. Kumoa taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 15 min. Sisuksen tulee olla kostea, reunoilta kypsän tuntuinen.

Tarjoa hieman lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Pikainen ruispuolukkapuuro mikrossa

(kaksi annosta)

-          4 dl vettä (kylmää)

-          1 dl soseutettua (sokeroitua) puolukkaa

-          ¼  -  ½ dl sokeria

-          ripaus suolaa

-          1 dl ruisjauhoja

Mittaa vesi, puolukkasose, sokeri ja suola  mikrouunin kestävään kulhoon,  lisää jauhot hyvin vatkaten sekaan. Astian reunoille tulee jäädä kuohumisvaraa vähintään kolme senttiä. Sokerin määrä riippuu puolukkasoseen makeudesta.

Kuumenna seosta mikrossa mikrokupu päällä) 600 W:n teholla kuusi minuuttia, sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.

Alenna teho haudutusasentoon, noin 180 W (yleensä sulatusteho), ja jatka kypsentämistä kuusi minuuttia, sekoita pari kertaa välillä.

Anna puuron jäähtyä ennen tarjoilua. Puuro on hyvää hiukan lämpimänä kylmän maidon kanssa.

Yrttinen peltileipä Pirjon mukaan

Yrttinen peltileipä

- 3 dl kaurahiutaleita

- 1 pussi kuivahiivaa

Yhdistä ja sekoita hiutaleet ja hiiva.

Lisää

- 5 dl vettä (käd.lämpöistä)

- 1 rkl sokeria (voi jättää poiskin)

- 0,5 dl öljyä

Sekoita tasaiseksi ja lisää vähitellen sekoittaen (haarukkavatkaimella)

- n. 7 dl vehnäjauhoja (osa voi olla esim. grahamjauhoja)

Sekoita taikina tasaiseksi ja kumoa pellille leivinpaperin päälle.

Taputtele taikina (jauhojen avulla) tasaisesti pellille, ja anna kohota leivinliinan alla. Sivele pintaan kevyesti öljyä ja ripottele pinnalle n. 1 tl sormin kevyesti murskattuja yrttejä (kuivia) esim. rakuunaa tai pizzamaustetta, sekä hiven suolaa. Pistele haarukalla pintaan muutaman kerran. Paista keskitasolla 225 asteessa n. 20 min (kunnes kauniin ruskea). Sopii hyvin keittojen kanssa ja teen tai kahvin kanssa tarjottavaksi.

Janssonin kiusaus

Viipaloi perunoita, sipulia ja porkkanoita sopivan kokoinen vuoka puolilleen

Lado väliin Anjovis/Janssonin fileet  esim 2 rasiaa

Päälle kerros perunaa, porkkanaa, sipulia

Käytä liemenä kalan liemi ja lisää juustoista ruokakermaa reilusti

Paista 200 asteessa kunnes pinta hiukan ruskistuu, ja vielä kansi päällä hauduttaen matalammassa lämmössä puolisen tuntia.